Nieuws

  • Op naar de nieuwe periode

    Op naar de nieuwe periode
    Het is even geleden dat we van ons hebben laten horen betreft de stand van zaken. Tijd voor een update dus. Achter de schermen is het een en ander gebeurd, zo is de Lokale Ontwikkel Strategie goedgekeurd, hebben we de brochure aangevuld met de laatste initiatieven van de periode tot 2024 en zijn we bezig met andere leuke ontwikkelingen. Welke dat zijn, daar vertellen we jullie in dit artikel meer over!
  • Help jij ons met het schrijven van de LOS?

    Help jij ons met het schrijven van de LOS?
    Momenteel zijn we druk bezig met het schrijven van de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) van Noordoost Twente voor de komende LEADER-periode. Omdat dit de Lokale Ontwikkelingsstrategie van jullie gebied is, willen we dit samen met jullie doen!
  • Uitnodiging! Aftrap nieuwe LEADER periode

    Uitnodiging! Aftrap nieuwe LEADER periode
    Met jullie input schrijven wij een Lokale Ontwikkel Strategie waarmee we van 2023 tot en met 2027 mooie initiatieven in de regio tot stand kunnen brengen met behulp van de LEADER subsidie. Daarom nodigen we jullie graag uit bij de aftrap van de nieuwe LEADER periode!
  • Op weg naar nieuwe LEADER-periode 2023 - 2027

    Op weg naar nieuwe LEADER-periode 2023 - 2027
    Het einde van de afgelopen LEADER-periode is een feit. Het was een prachtige periode waarin mooie projecten tot stand zijn gekomen. Een eind betekent vaak ook de start van iets nieuws! Er komt een nieuwe LEADER-periode aan, die loopt van 2023 tot 2027. De nieuwe Lokale Ontwikkel Strategie (LOS) wordt op dit moment geschreven.
  • Terugblik LEADER-periode

    Terugblik LEADER-periode
    Het einde van de LEADER-periode is in zicht. Daarmee is het tijd voor reflectie en visie. De afgelopen jaren zijn we veel actief geweest in Noordoost Twente om onze initiatieven vorm te geven. In deze brochure blikken we terug op wat LEADER doet, wil doen en de projecten die we de afgelopen jaren hebben ondersteund.
  • Op weg naar een nieuwe periode

    Op weg naar een nieuwe periode
    LEADER Noordoost Twente wil een bijdrage leveren aan een fijne leefomgeving en dat is gelukt! Ruim 20 projecten verder komt het einde van deze periode in zicht.
  • Follow the LEADER

    Follow the LEADER
    Blijf jij deze zomer in Nederland? Of ga je er een dagje tussenuit? LEADER geeft je tips! Er zijn namelijk heel veel LEADER-projecten die je gewoon kunt bezoeken en ook nog eens hartstikke leuk zijn.
  • Hulp voor initiatieven tijdens instuif en spreekuur in ’t Lossers Hoes

    Hulp voor initiatieven tijdens instuif en spreekuur in ’t Lossers Hoes
    Heb je een plan om jouw buurt mooier, beter of levendiger te maken en wil je ondersteuning of advies? Kom langs tijdens de instuif en het spreekuur van de 4D-makelaar Noordoost-Twente van Stimuland, de provincie Overijssel en Fundament (de Losserse welzijnsinstelling) op donderdag 5 maart 2020 van 09.00 tot 17.00 uur in ’t Lossers Hoes, Raadhuisplein 1 in Losser. Aanmelden kan via info@stimuland.nl.
  • Uitnodiging Twentse Noabers Fonds

    Uitnodiging Twentse Noabers Fonds
    Met het Twentse Noabers Fonds willen wij mensen met een goed idee voor hun stukje Twente verder helpen. Want er zijn mensen zat met goede ideeën èn er zijn mensen die het leuk vinden om iemand met een goed idee verder te helpen. Wij maken die combinatie door kennis te delen en jou te helpen bij de realisatie van je idee. Ook als dat idee soms een beetje geld nodig heeft. Want als je er niet alleen voor staat, worden jouw ideeën nog beter!
  • Instructievideo toegekende projecten

     Instructievideo toegekende projecten
    Heb je voor jouw initiatief een LEADER-subsidie toegekend gekregen? RVO vraagt na toekenning van de subsidie een aantal administratieve activiteiten van initiatiefnemers. Het is belangrijk dat je de juiste informatie hebt, je weet hoe je deelbetalingen doet en waar je terecht kunt met vragen. De instructievideo van RVO geeft uitleg over hoe je dit het beste kunt doen en waar je de informatie kunt vinden.
  • Start bouw papiermolen Ootmarsum

    Start bouw papiermolen Ootmarsum
    Dat het maken van papier in Twente een belangrijke tak van industrie is geweest, is bij velen totaal onbekend. Van lompen werd honderd jaar geleden papier gemaakt. Aangedreven door waterkracht bewogen grote houten hamers in een hamerbak met water om van de fijngesnipperde textiel pulp te maken. Pulp die met een zeef uit een schepbak werd geschept en een blad papier vormde nadat het gedroogd was. In het Dal van de Mosbeek stonden vroeger maar liefst 6 papiermolens. Vandaag de dag geen een meer. Midden 19e eeuw verhuisde de Cramer papierfabriek naar Wapenveld op de Veluwe en sindsdien zijn de molens van Bels en Frans korenmolens en werd een van de molens Wasserij Het Springendal.
  • Doorlopende openstelling LEADER vanaf januari

    Doorlopende openstelling LEADER vanaf januari
    Vanaf januari 2019 geldt voor LEADER Noordoost Twente een doorlopende openstelling voor projecten. Dat betekend dat projectinitiatieven elk moment kunnen indienen en niet meer gebonden zijn aan een specifieke openstellingsperiode. Een besluitvormende vergadering van de LEADER-groep blijft wel noodzakelijk voordat een project wordt ingediend.
  • Nieuwjaarsbijeenkomst LEADER Noordoost Twente

    Nieuwjaarsbijeenkomst LEADER Noordoost Twente
    LEADER Noordoost Twente stimuleert initiatieven die een bijdrage leveren aan een leefbaar, sociaal en economisch sterk Noordoost Twente. De LEADER-groep is de spil en de kracht in de uitvoering van dit Europese subsidieprogramma. Op lokaal niveau proberen we initiatieven verder te helpen. Je vindt ons aan de keukentafel, in buurt- en clubhuizen, in de straat, op het sportveld… We denken mee, we jagen aan. Maar vooruit; we zitten ook achter stapels papieren om lokale initiatieven te kunnen beoordelen om misschien die financiële steun te geven dat het project verdient.
  • LEADER-subsidie voor twee projecten in Noordoost Twente

    LEADER-subsidie voor twee projecten in Noordoost Twente
    NOORDOOST TWENTE – De twee projecten Het Rusttheater en Natuurboerderij Brunninkhuizen in Noordoost Twente hebben een LEADER-subsidie toegekend gekregen van bijna een ton per project. De LEADER-groep vindt de projecten in Reutum en Ootmarsum van toegevoegde waarde voor Noordoost Twente en haar inwoners omdat ze bijdragen aan een sterk, vitaal en economisch krachtige regio.
  • LEADER Noordoost Twente zoekt nieuw lid voor Lokale Actie Groep

    LEADER Noordoost Twente zoekt nieuw lid voor Lokale Actie Groep
    LEADER ondersteunt initiatieven en ideeën van inwoners, ondernemers en organisaties uit het gebied die bijdragen aan een vitaal Noordoost Twente. Spil in de uitvoering van het LEADER-programma is de Lokale Actie Groep (LAG). Zij signaleert kansen voor nieuwe projecten en stimuleert de ontwikkeling ervan. De LAG beoordeelt welke projecten in aanmerking komen voor een subsidie. De LAG bestaat uit mensen uit het gebied en wordt ondersteund door de LEADER-coördinator. Vanwege het vertrek van één van de leden zijn we op zoek naar een nieuw lid.
  • Nieuw ondernemerschap

    Nieuw ondernemerschap
    LEADER wil een stimulans zijn voor de regionale economie. Daarin staat het 'verbinden' centraal. Niet alleen door het verbinden van het bedrijfsleven, organisaties of mensen. Maar ook door het verbinden van sectoren als de agrarische sector, kunst, recreatie, cultuur en toerisme om zo nieuwe verdienmodellen en een hernieuwde relatie tussen stad en land te ontwikkelen.
  • Twee nieuwe project van start met een LEADER bijdrage

    Twee nieuwe project van start met een LEADER bijdrage
    Noordoost Twente – LEADER Noordoost Twente heeft twee projecten in Noordoost Twente een subsidie toegekend. De projecten in De Lutte en Ootmarsum, zijn van toegevoegde waarde voor de inwoners en het gebied. Ze dragen volgens de LEADER-groep bij een sterk, sociaal, vitaal en economisch krachtig Noordoost Twente.
  • LEADER-opening Sportpark Lattrop

    LEADER-opening Sportpark Lattrop
    In 2017 is er met man en macht gewerkt om in Lattrop-Breklenkamp een multifunctionele sportvoorziening te realiseren. De totstandkoming maar ook de reeds in gebruik name hiervan heeft een enorme boost gegeven aan de leefbaarheid van dit dorp.
  • Tweede Open Plein op 30 augustus 2016

    Tweede Open Plein op 30 augustus 2016
    Het eerstvolgende Open Plein is op woensdag 30 augustus. Tijdens een Open Plein worden initiatiefnemers in de gelegenheid gesteld hun project voor te leggen aan de LEADER-groep.
  • LEADER Noordoost Twente succesvol van start

    LEADER Noordoost Twente succesvol van start
    Met het eerste Open Plein eind februari bij Erve Middelkamp in De Lutte is het nieuwe LEADER-programma succesvol van start gegaan. Negen initiatiefnemers hebben hun ideeën en plannen gepresenteerd aan de LEADER-groep.

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland