Drie LEADER-gebieden te gast in het gebied Engbertsdijkvenen

15/04/2019

Drie LEADER-gebieden te gast in het gebied Engbertsdijkvenen

Drie LEADER-gebieden te gast in het gebied Engbertsdijkvenen

LEADER Zuidwest Twente organiseert een LEADER-café in Westerhaar-Vriezenveensewijk samen met LEADER Noordoost Twente en LEADER Noord Overijssel. Rond de Engbertsdijkvenen zijn allerlei organisaties, inwoners en ondernemers actief om het gebied op de kaart te zetten. Engbertsdijkvenen ligt in het LEADER-gebied Zuidwest Twente en grenst aan ons gebied. Tijdens het café wil LEADER Zuidwest Twente inspirerend zijn en samen met bestaande of nieuwe initiatieven zoeken naar vernieuwende ideeën voor het platteland die wellicht met een LEADER-bijdrage vorm kunnen krijgen in projecten. Heb jij een idee voor dit gebied of ben je benieuwd naar initiatieven van anderen? Kom dan naar het LEADER-café op 25 april bij de Johanneshoeve in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Programma in het kort

Tijdens het café horen we van inspirerende sprekers over de kansen die een natuurgebied als de Engbertsdijksvenen biedt. Ook vertellen we over LEADER en de mogelijkheden van een LEADER-bijdrage. Daarnaast zullen er initiatiefnemers hun idee pitchen om feedback, tips en suggesties te krijgen zodat ze hun idee verder kunnen ontwikkelen. Tijdens het café kun je in contact komen met mensen met allerlei kennis en netwerken die je wellicht verder kunnen helpen met het realiseren van je idee. Alle ingrediënten dus voor een interessante avond!

Drie LEADER-gebieden werken samen

Het LEADER-café wordt georganiseerd door de drie LEADER-gebieden waar het gebied Engbertsdijkvenen aan grenst,  Zuidwest TwenteNoord Overijssel en Noordoost Twente, samen met Natuur en Milieu Overijssel.

Kom je ook naar het LEADER-café?

Vanaf 19:30 uur is er inloop met koffie en thee. Het programma start om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Meer informatie over het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Weet je al zeker dat je komt? Meld je dan alvast aan via lag@leaderzuidwesttwente.nl of lees hier het volledige programma.
 

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland