Eerste LEADER-project van start

21/12/2016

Eerste LEADER-project van start

Eerste LEADER-project van start

LATTROP-BREKLENKAMP - Het eerste LEADER-project in Noordoost Twente heeft de schop in de grond gestoken. Stichting Lattrop in Beweging krijgt een eenmalige subsidiebijdrage van LEADER; een Europees subsidieprogramma met bijdragen van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeenten in Noordoost Twente.
 
LEADER Noordoost Twente maakt zich sterk voor een sociaal, vitaal en economisch krachtig Noordoost Twente. Stichting Lattrop in Beweging heeft eerder dit jaar een plan ingediend om een sportvoorziening in de kern Lattrop te realiseren met een multifunctionele functie. Na realisatie van het project kunnen niet alleen de basisschoolkinderen weer in hun eigen kern naar de sportzaal voor gymlessen, maar vinden er ook tal van andere activiteiten voor jong en oud plaats.
 
Het project vergroot de vitaliteit van de kern door o.a. in het gat te springen die de sluiting van ‘De oale School’ (oude sportvoorziening en nu Bed & Breakfast) achterliet. Door de realisatie van de nieuwe voorziening zal er naast de gelegenheid voor sport en spel weer een plek zijn waar jongeren, ouderen en (sport)verenigingen samen kunnen komen, zoals de tafeltennisvereniging, toneelvereniging, muziekvereniging maar ook de ouderengym.  De multifunctionele invulling van de sportvoorziening wordt door LEADER ondersteund. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland