Koninklijke interesse voor LEADER Noordoost Twente

27/10/2016

Koninklijke interesse voor LEADER Noordoost Twente

Koninklijke interesse voor LEADER Noordoost Twente

Tijdens het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Twente, heeft er ook een gesprek met LEADER plaatsgevonden. Voorzitter Harry Nijhuis zat aan tafel met het Koninklijk paar en sprak over de betrokkenheid van inwoners bij gebiedsontwikkeling.

Donderdag 27 oktober bracht het Koningspaar een bezoek aan Twente. Het paar begon deze dag in Almelo, waarna het in de middag vertrok naar Noordoost Twente. Daar bezochten zij wasserij Springendal in Oud Ootmarsum, Erve Meinders in Tilligte, Stal het Oosterbrook in De Lutte en het centrum van Oldenzaal.

’s Middags vond er een tafelgesprek plaats in het J.W. Racerhuis in Oldenzaal  over de gebiedsontwikkeling in Noordoost Twente. Hoe gaat Noordoost Twente om met de afnemende (economische) groei en toenemende vergrijzing? En hoe zorgen we ervoor dat de samenleving meer aan zet is in de veranderende rollen van overheid, inwoners en ondernemers in de maatschappij? Voorzitter Harry Nijhuis sprak onder andere over deze onderwerpen met het paar en gaf aan hoe LEADER Noordoost Twente hieraan een bijdrage kan leveren.    

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland