LEADER-subsidie voor twee projecten in Noordoost Twente

27/09/2018

LEADER-subsidie voor twee projecten in Noordoost Twente

LEADER-subsidie voor twee projecten in Noordoost Twente

NOORDOOST TWENTE – De twee projecten Het Rusttheater en Natuurboerderij Brunninkhuizen in Noordoost Twente hebben een LEADER-subsidie toegekend gekregen van bijna een ton per project. De LEADER-groep vindt de projecten in Reutum en Ootmarsum van toegevoegde waarde voor Noordoost Twente en haar inwoners omdat ze bijdragen aan een sterk, vitaal en economisch krachtige regio.

Rusttheater
Met Het Rusttheater in Reutum hebben de initiatiefnemers een plek voor ogen waar mensen elkaar ontmoeten voor cultuur, natuur, educatie, ontspanning en uitwisseling. Door het faciliteren van een plek waar bedrijven binnen en buiten de regio elkaar kunnen ontmoeten draagt Het Rusttheater bij aan de aantrekkelijkheid voor bedrijven, ondernemers en (jongere) werknemers om zich te (blijven) vestigen in Noordoost Twente. Binnen het LEADER-project wordt binnen dit ondernemersinitiatief een amfitheater, blote voeten pad en een groentetuin ontwikkeld.

Natuurboerderij Brunninkhuizen 
In en om Ootmarsum wordt aan de slag gegaan met het graanproject voor een nieuw keurmerk ‘Gezond Dichtbij’. Hierbij staan eerlijke, gezonde en duurzame producten centraal; van grond tot mond. Het project is in samenwerking met grondeigenaren, natuurboeren, ambachtelijke bakkers en horeca. Op een slimme manier wordt extensief boeren in of tegen de rand van natuurgebieden gecombineerd met het unieke karakter van Noordoost Twente en het vermarkten van streekproductie.

Ook een idee?
Heb jij ook een idee voor Noordoost Twente? Draagt je idee bij aan de regionale economie of werkgelegenheid en verbind je verschillende partijen? Kijk dan op de website www.leadernoordoosttwente.nl en kijk wat er mogelijk is.  

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland