Nieuw ondernemerschap

04/09/2018

Nieuw ondernemerschap

Nieuw ondernemerschap

LEADER wil een stimulans zijn voor de regionale economie. Daarin staat het 'verbinden' centraal. Niet alleen door het verbinden van het bedrijfsleven, organisaties of mensen. Maar ook door het verbinden van sectoren als de agrarische sector, kunst, recreatie, cultuur en toerisme om zo nieuwe verdienmodellen en een hernieuwde relatie tussen stad en land te ontwikkelen.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied legt de basis voor nieuwe vormen van verbinden. Slimme applicaties kunnen ervoor zorgen dat mensen zich overal – locatie onafhankelijk – kunnen werken en vestigen. Daardoor ontstaat een nieuwe lifestyle en kunnen mensen bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen, ook wanneer ze meer zorg nodig hebben.

Verbinden betekent ook het stimuleren van de werkgelegenheid. Door bijvoorbeeld jongeren te koppelen aan het regionale bedrijfsleven, het MKB te stimuleren en samenwerkingen aan te jagen. Voor LEADER Noordoost Twente staat centraal dat elk initiatief of project – ook uit de andere speerpunten – een bijdrage kan leveren aan de regionale economie en de werkgelegenheid.

Denk je dat jouw project goed binnen LEADER past? Neem dan contact op met juliette.huisintveld@marb.nl. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland