Subsidieaanvragen gehonoreerd; Noord Deurningen krijgt nieuwe dorpskern

08/11/2017

Subsidieaanvragen gehonoreerd; Noord Deurningen krijgt nieuwe dorpskern

Subsidieaanvragen gehonoreerd; Noord Deurningen krijgt nieuwe dorpskern


NOORD DEURNINGEN - Al sinds 2014 zijn ze er mee bezig: het herinrichten van de dorpskern van Noord Deurningen. De gelijknamige werkgroep, ontstaan uit leden van verschillende stichtingen binnen de kern, heeft in dat jaar het idee opgevat om de kern van Noord Deurningen eens grondig aan te pakken. Onder de vlag van de Kernraad Noord Deurningen zijn ze vervolgens gestart.
Vanaf die tijd zijn er vele ideeën geopperd, uitgebreide plannen geschreven, schetsen gemaakt en subsidies aangevraagd. Met behulp van Arcadis is het uiteindelijke plan, zoals het er nu ligt, tot stand gekomen; een kern waarin een aantrekkelijk leefklimaat voor zowel jong als oud het belangrijkste doel is.

Om dit te realiseren is, naast een integrale aanpak en hulp uit de gemeenschap, ook de nodige financiële steun nodig. Verschillende (inter)nationale subsidies zijn aangevraagd waarin het plan uitvoerig beschreven is. Nu, 3 jaar later, zijn er voldoende subsidieaanvragen gehonoreerd wat zoveel betekent dat het plan door kan gaan en Noord Deurningen een nieuwe dorpskern krijgt.

Met dank aan de volgende subsidies kan de werkgroep dit plan werkelijkheid maken:
- Leadersubsidie (Europese Unie)
- Leefbaarheid kleine kernen (Provincie Overijssel)
- Coöperatiefonds Rabobank
- Gemeente Dinkelland
- Verschillende plaatselijke verenigingen/ stichtingen

De werkgroep werkt in dit plan samen met de inwoners van Noord Deurningen die hulp bieden in de vorm van mankracht of het beschikbaar stellen van materieel. Het doel is om het gehele plan in het voorjaar van 2018 op te kunnen leveren. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland