Terugblik LEADER-periode

08/12/2022

Terugblik LEADER-periode

Terugblik LEADER-periode

We hebben een enorm actief en veranderend platteland in Noordoost Twente. De discussie over het platteland en landbouw is actueel en daarin zal de komende jaren veel verschuiven. Er zijn bedreigingen, maar ook veel kansen en dat geeft vertrouwen in de toekomst. Wij blijven de toekomst positief tegemoet zien en werken niet mee aan krimp op het platteland. Het platteland van Noordoost Twente is ons dierbaar, en door zo veel mogelijk activiteit te genereren blijven we zichtbaar. 

Met ons LEADER-programma willen we blijven bijdragen aan innovaties op het platteland. Dit doen we niet alleen, maar samen met jongeren en mensen met passie voor Noordoost Twente. Dit doen we aan de hand van onze overkoepelende speerpunten: innovatief, ontmoeten, een aantrekkelijk leefklimaat en nieuw ondernemerschap. We richten ons binnen deze speerpunten op streekidentiteit, cultuur, economieën en jongeren.

De afgelopen jaren hebben we de transitie kunnen maken naar een nieuwe LEADER-periode. Van 2023 tot 2027 gaan we hiermee van start. Wij kijken er naar uit om ons weer voor de volle 100% in te zetten voor projecten die Noordoost Twente in positieve zin zullen boosten!

Bekijk onze visie en de projecten van de afgelopen periode in onze brochure.
Wil je een fysiek exemplaar? Neem dan contact op met onze LEADER-coördinator via maarten.bomans@marb.nl
 

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland