Twee nieuwe project van start met een LEADER bijdrage

16/04/2018

Twee nieuwe project van start met een LEADER bijdrage

Twee nieuwe project van start met een LEADER bijdrage

Noordoost Twente – LEADER Noordoost Twente heeft twee projecten in Noordoost Twente een subsidie toegekend. De projecten in De Lutte en Ootmarsum, zijn van toegevoegde waarde voor de inwoners en het gebied. Ze dragen volgens de LEADER-groep bij een sterk, sociaal, vitaal en economisch krachtig Noordoost Twente.

In De Lutte gaan ze aan de slag met het project De Greune Ster. In het project wordt een moestuin gerealiseerd en ingezet voor educatieve doeleinden. Het moet een uitwisselplaats worden van groente, fruit en gereedschap. De huidige schuur die nu nog dienst doet als opslagplaats van het Dorpshoes Erve Boerrigter wordt omgebouwd naar een multifunctioneel atelier waar verschillende organisaties gebruik van kunnen maken voor workshops en cursussen. Dit maakt de Greune Ster een groene en laagdrempelige ontmoetingsplek voor jong en oud.

In Ootmarsum wordt een stukje geschiedenis teruggebracht door de historie rondom papiermolens in Twente nieuw leven in te blazen. In het Openluchtmuseum in Ootmarsum wordt een papiermolen geplaatst en diverse activiteiten rondom de molen geïnitieerd. Ook worden er samen met Landschap Overijssel verbindingen gelegd tussen de bestaande watermolens van Frans en Bels. De papiermolen vertelt het verhaal van Noordoost Twente en geeft het gebied zowel een historische als toeristische impuls.

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland