Vijf projecten van start!

28/08/2017

Vijf projecten van start!

Vijf projecten van start!

NOORDOOST TWENTE - Vijf projecten in Noordoost Twente krijgen een subsidie toegekend van LEADER Noordoost Twente. Vijf compleet verschillende projecten in Vasse, Tilligte, Noord Deurningen, Losser en Beuningen die volgens de LEADER-groep ieders op hun eigen manier bijdragen aan een sterk, sociaal, vitaal en economisch krachtig gebied.                   
De vijf projecten zijn verspreid over het gebied: Wolik in Vasse, Van Sport naar Economie in Tilligte, Multifunctioneel Dorpshart in Noord Deurningen, Cultureel Losser onder Dak in Losser en Beuningen Outdoor Events in Beuningen.
 
Wolik is een initiatief om de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden en te voorkomen door gezamenlijk in bestaande dorpshuiskamers sokken te breien en deze onder het merk ‘Wolik’ in de markt te zetten. Wolik draagt een gedeelte van de inkomsten af aan de dorpshuiskamers zodat deze voorzieningen in de toekomst zelfstandig kunnen bestaan.
 
Tilligte van Sport naar Economie is de herontwikkeling van de oude gymzaal tot een bedrijfsverzamelgebouw en starterscentrum. Het is een nieuwe invulling van een bestaande voorziening die door deze ontwikkeling zorgt voor een sociale maar vooral ook economische versterking. Leegstand en sloop worden zo voorkomen.

Multifunctioneel Dorpshart Noord Deurningen is de herinrichting van de dorpskern. Door de integrale aanpak ontstaat er een zichtbare dorpskern die recht doet aan zowel de geschiedenis van het dorp als ook een echte ‘beleveningsplek’ met voorzieningen voor jong en oud.
 
Cultureel Losser onder Dak is een voorziening voor Losser om alle culturele openlucht evenementen in Losser een uitkomst te bieden bij slecht weer. Evenementen in de open lucht worden minder weersafhankelijk door de mogelijkheid van een slechtweervoorziening. Onderdeel van de voorziening is een reserveringssysteem.

Beuningen Outdoor Events is een project dat de kern van Beuningen leefbaar houdt. Door het sportveld een boost te geven ontstaat er een aantrekkelijker binnenkomst bij het dorp, kunnen er sociale buitenactiviteiten gehouden worden (lokale bevolking), zal sporten op het veld weer mogelijk zijn (jeugd) en ontstaat er een combinatie met dorpsommetjes (toerisme) en het natuurleerpad. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland