Wie zijn wij

Wie zijn wij

Spil in de uitvoering van LEADER Noordoost Twente is de LEADER-groep (ook wel Lokale Actiegroep of LAG genoemd). In Noordoost Twente bestaat de LEADER-groep uit negen inwoners die op basis van een selectieprocedure zijn aangesteld. Deze LEADER-groep heeft de overheid (zowel lokaal als provinciaal) en het waterschap als partner.

De LEADER-groep heeft als hoofdtaak om goede initiatieven die leiden tot mooie projecten in Noordoost Twente aan te jagen, te stimuleren, te adviseren en te beoordelen. Dat kan leiden tot de uitvoering van jouw project met een maximum van 50% subsidie.

De LEADER-groep wordt aangestuurd door een LEADER-coördinator, die tevens je eerste aanspreekpunt is. Natuurlijk kan er ook contact gelegd worden met de leden van de LEADER-groep.

Wie zijn wij

Vacature Nieuw Lid

LEADER Noordoost Twente zoekt nieuw lid voor Lokale Actie Groep

“LEADER ondersteunt initiatieven en ideeën van inwoners, ondernemers en organisaties uit het gebied die bijdragen aan een vitaal Noordoost Twente. Spil in de uitvoering van het LEADER-programma is de Lokale Actie Groep (LAG). Zij signaleert kansen voor nieuwe projecten en stimuleert de ontwikkeling ervan.”

Lees meer

Jules Lucas voorzitter - Albergen

“Geboren en getogen in Albergen en woon er nog steeds met veel plezier samen met mijn vrouw en onze twee zoons. Ik werk als zelfstandig architect vanuit een kantoor aan huis. Daarbij staat duurzaamheid en circulair bouwen bij mijn werk voorop en hier ook vooral nuchter en praktisch mee omgaan. Daarnaast werk ik als docent aan Hogeschool Saxion in Enschede.”

“Verder ben ik lid van de werkgroep Ondernemend Albergen en al meer dan 25 jaar trots lid van het biergenootschap in Albergen.”

Miranda Nolten-Westerhof - Beuningen

“Samen met mijn man en vijf kinderen geniet ik van het wonen en werken in Beuningen: het mooiste plekje van Twente. Ik ben gemotiveerd, ambitieus en resultaatgericht. Onze boerderij en melkveebedrijf staan in de gemeente Losser en ook wij houden ons dagelijks met de vraag bezig ‘hoe de toekomst voor onze kinderen eruit zal zien.’ Het prachtige gebied Twente met haar unieke kenmerken moet ook in de toekomst een perfect woon- en leefgebied blijven. Mijn specialisme is niet alleen het agrarisch gebied maar ook heb ik ook toeristische belangen.”

Kristel Scholten Linde - Groot Agelo

“Samen met mijn man en vijf kinderen woon ik in de mooie buurtschap Agelo waar ik een agrarisch onderneemster ben op eigen melkveebedrijf met daarnaast een educatieve- en reacreatieve tak. Een vitaal en economisch gezond platteland is van belang om gelukkig te kunnen leven in dit stukje tuin van Nederland.”

Nevenactiviteiten
• Werkgroep gezinsviering parochie Lumen Christi
• Vrijwilligerswerk bassisschool ’n Boaken agelo
• Ledenraadslid Royal FrieslandCampina
• Districtradslid Royal FrieslandCampina tevens district secretaris.
• Commissaris Rabobank Twente Oost

Madeleine ter Laak - Oldenzaal

“Ik woon in Oldenzaal en heb aan de UT bestuurskunde gestudeerd. Ik wil me met passie inzetten voor de sociaal economische ontwikkeling in Noord Oost Twente, zodat onze volgende generaties een fantastisch woon en werkklimaat in de regio kunnen ervaren.”

Nevenactiviteiten
• Lid MR Drieëenheidschool Oldenzaal

Adrie Hemmink - De Lutte

“Als Twentenaar in hart en nieren woon ik met veel plezier in het prachtige De Lutte, samen met mijn twee dochters. Ik ben werkzaam als zzp-er in de culturele sector en tevens zelfstandig taxateur juweliersartikelen. Daarnaast geef ik lezingen over juwelen en zilver. En op aanvraag rondleidingen op maat in de MuseumFabriek te Enschede. Mijn passie is dus geschiedenis in zijn algemeenheid maar die van Twente in het bijzonder.”

“Voor de huidige en toekomstige generaties is het belangrijk Twente leefbaar te houden. Nieuwe economische en culturele activiteiten zijn hiervan een belangrijk onderdeel. Graag werk ik mee aan het creëren van de nieuwe geschiedenis van Twente!”

Karina Voets - Reutum

“Als geboren Losserse alweer 18 jaar samenwonend met man en dochter in Reutum. Kunst is mijn passie. In mijn vrije tijd schilder ik, volg ik kunstgeschiedenis, bezoek musea en zet ik mij graag in voor kunst en cultuur als vrijwilliger bij o.a. Glasrijk Tubbergen en Hof van Tubbergen. Door dit vrijwilligerswerk is mijn betrokkenheid bij cultuur in onze regio alleen maar toegenomen. Voor de leefbaarheid, maar zeker ook voor een goed vestigingsklimaat is cultuur van groot belang, daar zet ik me graag voor in. Samenwerken en verbinden om de leefbaarheid van het platteland te behouden en versterken geeft mij veel energie. Ik ben ervan overtuigd dat wij in het mooiste stukje Nederland wonen. Daar ben ik trots op en ik draag die Twentse trots graag uit!”

Martijn Roelofs - Denekamp

“Ik ben geboren en getogen en met veel plezier woonachtig in Denekamp. Ik ben getrouwd met Marloes en werkzaam als subsidieadviseur bij SubVice. In de loop der jaren ben ik eigenlijk altijd wel actief geweest binnen diverse besturen, commissies en verenigingen. Voor mijn eigen plezier, maar zeker ook om bij te dragen aan de levendigheid in ’n Doarp. Ik prijs me gelukkig om in Noordoost-Twente te wonen, zonder twijfel één van de mooiste gebieden van ons land! Door mijn positie in de LAG wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het versterken en waarborgen van de leefbaarheid in onze regio, zodat de volgende generaties met net zoveel plezier en trots in Noordoost-Twente kunnen blijven wonen, werken en ontspannen. Het coulisselandschap, de mix van dorpen, stadjes en (boeren)gehuchten, maar ook het Twentse dialect liggen mij na aan het hart.”

Janneke Paalhaar - Mander

“Ik ben geboren en getogen in Mander. Na een studie, een wereldreis en wat omzwervingen door Overijssel woon ik nu met mijn man en 3 kinderen weer op de boerderij in Mander. Samen genieten we van de Twentse taal, de cultuur en eigenheid van de inwoners, en de mooie omgeving waarin wij wonen. Ik werk als zelfstandige aan projecten voor de verduurzaming van het landelijk gebied. In mijn vrije tijd ben ik natuurgids voor Landschap Overijssel, lid bij Stichting de Veelboer en ook lid van deze energieke LEADER-groep. Dat doe ik met heel veel plezier, omdat ik het inspirerend vind om te zien hoeveel energie er vanuit de samenleving in projecten wordt gestoken. Ik zie het dan ook als een uitdaging om in Noordoost-Twente projecten te stimuleren en te begeleiden met als doel een vitale regio waar het fijn wonen en werken is.”

Maarten Bomans - Herike-Elsen

“Ik ben geboren en getogen in het mooie dorp van de vijf heuvels, Markelo. Samen met mijn vrouw en twee dochters woon ik in het buitengebied in de buurtschap Herike-Elsen. Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van het landelijk gebied. Als LEADER coördinator begeleid ik de projecten van begin tot het eind door de LEADER procedure heen. Ik kom op verschillende, prachtige plekken in Noordoost Twente, spreek enthousiaste mensen met mooie plannen en vind het heel gaaf om bij te mogen dragen aan een stuk leefbaarheid en het nog mooier maken van dit schitterende stuk Nederland.”


Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland