Papiermolen in Ootmarsum

Papiermolen in Ootmarsum

In Ootmarsum wordt een stukje geschiedenis teruggebracht door de historie rondom papiermolens in Noordoost Twente nieuw leven in te blazen. Met vijf papier-water-molens in natuurgebied Het Springendal werd tweehonderd jaar geleden de productie opgestart door de Drost van Twente van Heiden Hompesch, die woonde op de Commanderie Ootmarsum.

In het Openluchtmuseum in Ootmarsum wordt een papiermolen geplaatst en diverse activiteiten rondom de molen geïnitieerd. Ook worden er samen met Landschap Overijssel verbindingen gelegd tussen de bestaande watermolens van Frans en Bels. De techniek van toen en de daarbij horende maatschappelijke verhoudingen worden zichtbaar gemaakt in een bijgebouw van de voormalige watermolen in Ootmarsum.

De papiermolen vertelt het verhaal van Noordoost Twente en geeft het gebied zowel een historische als toeristische impuls. Het legt verbindingen met cultuurhistorische plekken in heel Noordoost Twente en wordt gerealiseerd met inzet van een groot aantal vrijwilligers.

Kijk op de site van Openluchtmuseum Ootmarsum voor meer informatie: http://www.openluchtmuseumootmarsum.nl 

Terug naar projectoverzicht

Gemeente Tubbergen
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Losser
Gemeente Dinkelland
European Nerwork for Rural Development
Marb Consultancy
Netwerk Platteland